Телешко задушено със зеле
5 Август 2013
28217
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг телешко месо
сол и черен пипер
5-6 с.л. мазнина
1 ситно нарязана зелка
1 чаена лъжичка червен пипер
3 чаени чаши вода
5-6 зърна черен пипер
1 дафинов лист
4-5 дребно нарязани домата
Месото се почиства от ципите и се нарязва на парчета. Овкусява се със сол и черен пипер и се задушава в мазнината и малко вода, докато омекне почти напълно. В този момент към него се прибавя ситно нарязаното зеле, претрито с малко сол. Бърка се и се задушава 10 минути. Прибавя се 1 чаена лъжичка червен пипер, разбърква се и се сипват 3 чаени чаши вода. Добавят се 5-6 зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Щом поомекне зелето, се прибавят и 4-5 дребно нарязани домата. Ястието се вари на тих огън, докато остане на мазнина.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари