Телешко по гръцки

вход през zajenata.bg
Телешко по гръцки
admin
Добавена от: admin
38001
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. телешко месо
1/2 кг. домати (настъргани)
1 лук
дафинови листа
1 с.л. оцет
1 ч.л. равна захар
сол и черен пипер, бахар
1/2 чаша зехтин

В дълбока тенджера загрейте зехтина и поставете телешкото месо, което сте нарязали предварително на кубчета. Оставете месото да се запържи/задуши добре от всички страни. Когато късчетата започнат да се зачервяват, прибавете ситно нарязания лук, сока от домати и 1-2 чаши топла вода. Щом ястието заври, добавете оцета, захарта, солта и черния пипер, дафиновите листа и поставете капака на тенджерата. Можете да добавите и още малко топла вода, ако прецените, че е необходимо.
Варете, докато сосът се сгъсти. Поднесете готовото ястие с картофено пюре, сварен ориз или пържени картофи.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft