![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
телешко месо - 300 г от бут
зелен фасул - 1/2 кг
нишесте - 1 с.л.
лук - 1 глава кромид
чесън - 4 скилидки
олио - 4 с.л.
соев сос - 4 с.л.
джинджифил - 1 ч.л. смлян
сусамово олио - 5-6 капки
бульон - 200 мл телешки
яйца - 1 белтък, за маринатата
нишесте - 2 с.л.
олио - 1 ч.л.
джинджифил - 1/4 ч.л. смлян
сол - 1 ч.л.
черен пипер - 1 ч.л.
Смесете белтъка, 2 с.л. нишесте, 1/4 ч.л. смлян джинджифил, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер за маринатата и ги разбъркайте.
Нарежете телешкото на лентички с дължина около 5 см и дебелина 1 см. Накиснете го в маринатата за час. Почистете фасула, нарежете го леко и го сварете в подсолена вода за 10-15 минути.
Загрейте олио в дълбок тиган и запържете за 3 минути телешкото. Извадете го и в същия тиган запържете нарязаните лук и чесън, които се овкусяват с джинджифила.
Ако олиото е много, отлейте малко от тигана. Добавете отцедения зелен фасул и запържете за 3 минути при непрекъснато бъркане. Долейте бульона, соевия сос и сусамовото олио.
Разтворете нишестето в малко вода и го добавете заедно с месото в тигана. Разбъркайте добре и свалете от котлона. Поднесете телешкото с гарнитура от сварен ориз или нудълс.