Телешко Ренданг (Индонезия)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешко Ренданг (Индонезия)
Телешко Ренданг (Индонезия)
admin
Добавена от: admin
8225
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 мл кокосово мляко
2 листа от кафърски лайм или 1 ч. л. настъргана кора от лайм
1 пръчка канела
1 стрък лимонена трева или паста от лимонена трева
1 с. л. настърган джинджифил
1 с. л. олио
1 глава лук, ситно нарязана
5 скилидки чесън, ситно нарязани
1 щипка настъргано индийско орехче
1 ч. л. самбал оелек или друг лют сос
500 г телешки шол, нарязан на кубчета
 сол на вкус

Кокосовото мляко се загрява постепенно в уок. Щом заври, се добавят лимонената трева, канелата и листата от лайм.
В загрятото олио се слагат лукът, чесънът, джинджифилът, индийското орехче и лютата паста. Разбъркват се кратко и се слагат в млякото. Добавя се месото, сол на вкус, покрива се с капак и се оставя да къкри поне 3 часа. Ястието може да се сложи във фурната в топлоустойчив съд с капак за 3 часа на 150˚ С

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft