Загрейте грила на средна температура. Разрежете телешката пържола на половина хоризонтално (не режете напречно) и разтворете в средата като книга.
Намажете пюрето от маслини върху цялото месо, а отгоре разпределете спанака. Завийте стека с цялото съдържание на руло, завържете го с конопен конец. Поръсете рулото с ½ чаена лъжичка сол и ¼ чаена лъжичка черен пипер.
Поставете рулото на скарата, покрийте с капак и печете, като обръщате от време на време. Оставете да се пече около 15 до 18 минути. Оставете да се охлади за около 5 минути, преди да нарежете.
Междувременно в голяма купа смесете зехтина, оцета, горчицата и по ¼ чаена лъжичка сол и черен пипер. Добавете сместа от зеленчуци. Задушете зеленчуковата смес на тих огън и я поднесете като гарнитура към парчетата руло.