Телешко с броколи

вход през zajenata.bg
48731
Снимков материал: pixabay.com
Телешко с броколи

 

 

 

 

Телешкото с броколи беше един от моите специалитети, докато бях студентка. Това беше така, защото броколите са евтини, а телешкото можете да се нареже на тънко и нахрани всеки един неочакван гост.

Сигурно ще питате как да направите броколите леко хрупкави, а телешкото сочно и вкусно.

Е, тайната тук е да бланширате броколите, преди да започнете да пържите телешкото месо. Това ще ви помогне да контролирате времето за приготвяне на броколите, вместо да се молите броколите и телешкото да бъдат готови по едно и също време. Просто трябва да добавите броколите обратно в тигана, малко преди телешкото да е готово.

А знаете ли как да предотвратите изгарянето на чесъна? В повечето рецепти ви съветват да добавите чесъна преди телешкото в тигана. Ако направите това, вие със сигурност ще изгорите чесъна, защото за приготвянето на телешкото на висока температура са необходими около минута, минута и половина. В тази тази рецепта ще добавим чесъна след като вече сме сложили телешкото в тигана. За да запържите чесъна трябва да имате обилно количество олио в тигана.

 

 

Продукти:

350 гр. телешки пържоли или филе, нарязани на тънки лентички

350 гр. броколи

2 с.л. олио за пържене

2 скилидки чесън (фино смляни)

1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в 1 с.л. вода

 

За марината на телешкото:

1 ч.л. соев сос

1 ч.л. оризово вино (или сухо шери)

1/2 ч.л. царевично нишесте

1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер

 

За соса:

2 с.л. сос от стриди

1 ч.л. оризово вино (или сухо шери)

1 с.л. соев сос

1/4 чаша пилешки бульон

 

Начин на приготвяне:

Първо трябва да мариноваме телешкото месо. За целта сложете месото и съставките за марината в средно голяма купа. След което разбъркайте добре, докато месото се покрие от марината. Оставете го за десет минути.

След това трябва да приготвим соса, като разбъркаме съставките му в малка купичка.

Продължаваме с бланширането на броколите. Сварете броколите в малка тенджера с вряща осолена вода, докато те омекнат, но останат леко хрупкави, за около 2 минути. След като броколите са готови трябва да ги прецедите добре.

Загрейте голяма тигана на висока температура, докато капа вода се изпарява моментално при допир. Сложете олиото за пържене и разлейте по цялото дъно на тигана. Добавете телешкото месо и веднага го подредете по цялата повърхност на тигана, като за предпочитане е парченцата да не се допират. Оставете месото да се запържи за една минута. След това обърнете парченцата телешко обратно, добавете чесъна в тигана и запържете за още 30-60 секунди, докато телешкото спре да розовее. Добавете соса и броколите и оставете сместа да заври. След което добавете разтвореното във вода царевично нишесте и варете, докато соса се сгъсти, за около 30 секунди.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft