Телешко с винен сос и паста
9 Януари 2012
7144
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг шайби от телешки джолан с кост
1 л червено вино
200 г моркови
400 г паста Пене
60 г масло
2 с.л. доматено пюре
около 2 с.л. захар
сол
50 г сирене Пармезан
1 с.л. мащерка
Сварете добре месото. Прецедете бульона и в него сварете пастата. Сложете виното в тенджера, добавете малко захар и оставете да се изпари до 200 мл. Добавете захар, доматено пюре, малко вода и оставете соса да се посгъсти. Нарежете морковите на кръгчета и ги запържете в масло, добавете мащерка, сол и щипка захар. При посгъстилия се винен сос добавете бульона от пастата, сварените телешки шайби и оставете да поври. Сервирайте месото в чиния с винения сос, задушените моркови и пастата. Отгоре поръсете с пармезана.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари