Загрейте предварително подходящ тиган и добавете зехтина.
Междувременно смесете брашното със солта и черният пипер и оваляйте пържолките в сместа. Запържете на два интервала за по 2-3 минути, като обръщате докато всяка от страните стане златистокафява и добре опечена. Прехвърлете месото в подходящ съд.
В същият съд където сте пържили месото, добавете картофките под похлупак, докато се запекат и прехвърлете отново в подходящ съд.
В тигана добавете маслото и запържете на слаб огън до златист цвят, добавете оцета и най-накрая каперсите и отдръпнете от котлона.
Сервирайте в подходяща чиния месото полято със соса. Гарнирайте с картофките и поръсете обилно с магданоз, а може да изберете и гарнитура по Ваше желание - например свежа салата.
Телешко с каперси и картофи
13 Март 2012
6961
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари