1 ч.л. масло
около 1 кг. немазно телешко месо(плешка, гърди), изрязано от мазнините и нарязано на 4 големи парчета
3 с.л. сос Уорчестър
1 с.л. балсамов оцет
1 с.л. цели зърна черен пипер
2 с.л. вода
2 скилидки нарязан чесън
(по желание: 2 чаши нарязани гъби и/или 5 нарязани сушени доматчета)
Загрейте маслото в тенджера под налягане и щом се сгорещи, сложете вътре месото. Запържете го до покафеняване от всички страни, като обръщате с щипци. Прибавете соса Уорчестър, балсамовия оцет, черния пипер, водата, чесъна и гъбите (и доматите) - ако използвате. Покрийте тенджерата с капата и гответе 40 минути (на функцията за месо).
Готовото телешко може да поднесете така, или да извадите месото и да редуцирате соса с още малко варене, докато достигне желаната гъстота.
Поднесете телешкото върху канапе от ориз, картофено пюре, киноа, задушени зеленчуци и пр. - според вкуса.