телешко месо - 750 г
мазнина - 1/2 ч.ч.
лук - 2 глави
гъби - 5 броя
брашно - 1 с.л.
червен пипер - 1 с.л. пълна
тиквички - 500 г
люти чушки - 3 броя, зелени, по желание
оцет - 3-4 с.л.
домати - 3 броя
черен пипер
сол
лимони - резени, за гарниране
Нарежете телешкото на порции и го запържете в мазнината равномерно. След това добавете накълцания лук и брашното и също ги запържете. Поръсете с пълна лъжица червен пипер и посолете. Долейте гореща вода, колкото да покрие месото и оставете да се ври.
Тиквичките нарежете и ги накиснете в подсолена вода с оцета за половин час, след което ги отцедете. Прибавете ги към месото, заедно с нарязаните гъби и оставете да ври за 20 минути. Изсипете накълцаните на дребно домати и го доварете, докато остане почти на мазнина. Овкусете с черен пипер. Поднесете порция телешко месо с тиквички, поръсена с магданоз или копър и резени лимон.