Телешко салтимбока
20 Септември 2013
13062
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
8 малки телешки шницела
8 резена шунка (по възможност пармска)
60 г масло
1 ч. чаша бяло вино
8 листенца градински чай
черен пипер
сол
Начукваме шницелите през фолио или с тъпата страна на ножа. Посоляваме, ръсим с черен пипер, върху всеки поставяме парче шунка и листенце градински чай, бодваме всичко заедно с клечка (за коктейлни хапки). Загряваме маслото и в него пържим шницелите около 2 минути. Обръщаме и пържим около минута от другата страна. Увиваме месото във фолио и го оставяме на топло. В тигана в мазнината сипваме на струйка виното, увеличаваме огъня и при постоянно бъркане приготвяме соса - докато се поизпари. Подреждаме месото върху плато и сервираме с бял хляб.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари