Телешко със сушени плодове
22 Декември 2011
6990
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
250 г телешки шол
2 и 1/4 глава кромид лук
червен пипер
куркума на върха на ножа
сол на вкус
5 сушени сливи
1 ч.л. захар
Телешкото месо се реже на едро, а четвърт главата кромид се бели и реже на ситно. Слагат се да се варят. Добавят се червеният пипер, куркумата и солта. Вари се до омекване на месото. Двете глави кромид се реже на филийки, слага се в сух тиган и се поръсва със захарта. Оставя се да се карамелизира, като се добавя мъничко вода. Добавят се сливите и се изчаква да омекнат. Може да се добавят също цели смокини и кайсии. Месото се нарежда в чинии и отгоре се слагат плодовете и бадемовите ядки. Наръсва се със сусам и нарязан магданоз.
Поднася се с гарнитура от варен ориз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари