1 кг телешко филе
600 г картофи
3 глави лук
3 домата
2 чушки
5 супени лъжици мазнина
1 1/2 вода
сол
черен пипер
магданоз
Изчистете от ципите на телешкото филе и го нарежете напречно на пържоли. Начукайте ги, посолете ги и ги поръсете с черен пипер.
Обелените и измити картофи, лук, чушки и домати нарежете на филийки.
Сипете в тенджера или пръстен гювеч 2 супени лъжици мазнина, наредете на дъното половината количества чушки, домати и лук.
Прибавете половината картофи и ги посолете. Сложете след това пържолите. Върху тях наредете последователно останалите картофи, чушки, лук и червени домати.
Посолете ястието, полейте го с останалата мазнина и 1 1/2 вода, поръсете го със ситно нарязан магданоз, захлупете го плътно.
Варете го около 2 часа на слаб огън или го опечете във фурната.