
500-600 грама телешко месо
3-4 супени лъжици олио
3 патладжана
1 глава стар кромид лук
3 добре узрели домата
1 кафеена чашка брашно
сол, червен пипер и млян черен пипер на вкус
Патладжаните се обелват, нарязват се на кубчета, посоляват се и се оставят да постоят един час, за да се отцеди горчивия черен сок. През това време месото се нарязва на малки парчета, а лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. Нарязаните лук и месо се запържват с малко мазнина, посоляват се, добавя се мъничко вода и се оставят да се задушат на тих огън до омекване на месото. Отцедените и измити патладжани се добавят към полусвареното месо, а когато ястието е почти готово, се добавят и доматите. Последно се слага размитото с малко студена вода предварително препечено брашно и ястието се оставя да поври, докато се сгъсти сосът и брашното вече не е сурово. Готовата яхния се овкусява със смлян черен пипер.
Поднася се по желание със сварен ориз или картофено пюре.