Тенюрки - пърлени питки на плоча
30 Юни 2015
20273
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От продуктите (без маслото и захарта) се замесва тесто, което се разточва на питки с дебелина около 0,5 см. Питките се пекат директно върху загрятата плоча на печката (котлона) от двете страни. Така изпечените тенюрки се намазват с маслото и се поръсват с пудра захар.
Автор: lakomnik.bg
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари