Терин с бяла риба и спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Терин с бяла риба и спанак
Терин с бяла риба и спанак
admin
Добавена от: admin
9005
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

550 г пангасиус
200 г заквасена сметана
50 г спанак
сол
черен пипер
чесън на прах

Време: 50 минути

Рибата (550 г) се разбива в блендера до пюре. Прибавя се сметаната (200 г) и разбиването продължава. Слагат се подправките и пак се разбива до получаването на идеално гладка смес. Листата от спанака (50 г) (без дръжките) се измиват, подсушават и попарват с вряла вода, след което се отцеждат. В правоъгълна тавичка с намазнени и поръсени с брашно или галета дъно и стени, се изсипва и заглажда 1 пласт от рибеното пюре - не повече от 1,5 -2 см. Върху него се нарежда пласт от спаначени листа. Отново се изсипва рибено пюре и се заглажда. Върху него пак се нареждат спаначени листа. Последният пласт е от рибено пюре. Тавичката се слага във фурната и ястието се пече 45 минути при температура 220 градуса. Готовността му се проверява с дървена клечка за зъби. При набождане и изваждане на клечката по нея не бива да остава нищо.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft