В 100 мл топло мляко се разтваря маята, 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Оставя се на топло за 20 минути. Брашното се пресява, добавя се солта, останалата захар, олиото и се замесва тесто. Оставя се на топло за 30 минути, да удвои обема си. След това се разделя на 8 топки, всяка се разточва така че да се обвие кренвирша, като прехвърления край се затиска добре. С остър нож се реже на еднакви части, като едната се прехвърля на ляво, другата си остава, но се издърпва нагоре, следващата пак се прехвърля и така всички кръгчета. Така всички топки. Нареждат се на разстояние в тавичка. Оставят се отново да втасат, намазват се с разбито яйце и мляко (сметана), и се пекат в предварително загрята фурна. По желание се наръсват с кашкавал и малко кетчуп.
Тестени гъсенички
22 Декември 2011
68402
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари