Най-добре е първо да приготвите плънката. За нея нарежете лука на ситно и зедно с чесъна и каймата с подправките и олиото запържете за кратко, след което оставете да се охлади.
От съставките, посочени за тестото, се замесва меко и гладко тесто. Набрашнява се работният плот и тестото се разточва на квадратна кора с дебелина 2-3 мм. Намазва се с маргарин и се загъва на плик. Така престоява 15 минути, след което отново се разтваря на тънка кора и се нарязва на кубчета с размер по желание (в случая с размер от 5 см). В средата на всяко кубче се поставя малко от плънката с кайма и се слепват два по два противоположните краища към средата на кубчетата - точно над плънката. След това всяко вързопче се маже с белтъка и се пече в тава върху хартия за печене на 200 градуса, докато се зачервят. За да не се отварят ъглите в средата, хубаво би било, ако се завъртят леко и се попритиснат в средата.