За тестото:
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
сол
За плънката:
600 г гъби
1/2 ч. ч. фъстъчени ядки
2 глави лук
1/2 ч. ч. топено масло
черен пипер
щипка канела
магданоз, сол
За соса:
1 кг кисело мляко
2 сл. брашно
1 яйце
5 скилидки чесън
джоджен, сол
От брашното, хладкото мляко и малко сол се омесва средно твърдо тесто. Оставя се да отлежи. Нарязаният на ситно лук се задушава в част от мазнината, поставят се нарязаните гъби, подправките и отделно задушените в останалото масло фъстъчени ядки. От тестото се разточва кора с дебелина 1/2 см и се изрязват кръгчета с диаметър 4 см
В единия край на всяко кръгче се поставя от плънката, прегъва се и краищата се притискат с вилица.
От киселото мляко, яйцето, 1/2 ч. ч. вода и брашно се разбива сос. Слага се на огъня да заври и в него се пускат тестените полумесеци с плънката. Накрая сосът се подправя със счукания чесън. Готовите полумесеци се поднасят топли, а сосът се сервира отделно.