Тестени сармички
12 Януари 2014
8667
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за тестото:
1 1/2 чаени чаши пресято брашно
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 яйце
за сармите:
1/2 кг кайма
1/2 чаена лъжичка черен пипер и сол на вкус
1 яйце
Замесете тесто от брашното, содата, яйцето и 1 чаена чаша вода. Трябва да е меко и еластично. Разточете го на кора и с помощта на чаша изрежете от тестото кръгчета. Омесете каймата с подправките (може да добавите и още по ваш вкус). В средата на всяко тестено кръгче поставете по малко от плънката, след което го прихлупете върху нея и запечатайте добре краищата. Подредете сармите в намазнена тавичка, намажете ги с разбито яйце и печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари