Бутер тестото без мая се използва при печенето много често: с него можете да си избечете всякакви вкусотийки. Такова тесто се омесва сравнително бързо и след това се пече за кратко. В резултат на това получавате хрупкави, румени и меки изделия
Класическата рецепта за приготвяне на бутер тесто включва дълго втасване, поетапно валцуване, държане на студено и т.н. За щастие намерихме начин, по който може да се направи само за 10 минути. Достойно допълнение към вашата готварска книга!
Съставки
Пшенично брашно 500 g
маргарин 200 g
Яйчен жълтък 1
кисело мляко 100 мл
Сол 1 щипка
подготовка
Добавете омекналия маргарин към брашното (можете да използвате масло), разтрийте в трохи с ръце, посолете. Изсипете киселото мялко и жълтъка, омесете тестото. Можете да използвате тестото веднага, но е по-добре да го поставите в хладилника за 10-15 минути, увито в пластмасово фолио
Това тесто ще направи най-малко 3 тави ефирни банички или кифлички . Добър аргумент, за да запазите рецептата и да я използвате!