Тази пица е с размер XXL , а тестото се прави много лесно и не се меси. Тези, които са го опитали, са възхитени от лесната процедура, но преди всичко от памучно мекото тесто. Коментарите са повече от категорични за това, колко вкусна е тази рецепта за пица :
„Направих я вчера и ще я направя днес и утре, защото това, което е вкусно, няма как да ни омръзне“ „Току-що направих пицата по тази рецепта, перфектно тесто. Благодаря ти!"; „Рецептата за пица е феноменална. Правила съм я и по други рецепти, но тази определено е победител. Чиста десятка ”; „Рецептата е перфектна, пицата, която изпекох с това тесто, се получи страхотна!“
А ето и продуктите за Семейна пица XXL :
Семейна пица XXL
Продукти:
500 г брашно
300 мл хладка вода
7 г суха мая
30 мл зехтин
2 ч л. захар
2 ч.л.сол
За плънката:
400 г моцарела или друг кашкавал по избор
200 г доматено пюре (кетчуп)
олио
сол
риган
Приготвяне:
Сложете сухата мая в брашното и разбъркайте добре в по-дълбока купа. Добавете олиото, солта и захарта, след което залейте с хладката вода и разбъркайте съставките с шпатула. Ще се образува полулепкава смес, която ще се разлива в съда.
Покрийте съда с подходящ капак и го оставете за около 2 часа на топло място. Може да поставите съда и в загрята на около 50 градуса фурна. След изтичане на времето изсипете тестото върху набрашнена повърхност и го омесете, като дърпате външните страни навътре, докато спре да лепне.
Добавете още брашно, ако е необходимо. Застелете с хартия стандартна тава за печене и поръсете със зехтин. След това поставете тестото в средата и го оставете за още 10 минути.
За плънката: Подправете доматеното пюре с малко риган и сол и разбъркайте. След това отново преминете към тестото и с мокри пръсти го разстелете до размера на цялата тава. Отгоре намажете равномерно пюрето.
Печете в предварително загрята фурна на 250 градуса около 10 минути, след което извадете тавата от фурната и сложете ситно нарязана моцарела или друг кашкавал на вкус (ако не постите). Опитът на един читател казва, че пицата е още по-вкусна, ако добавите отгоре кръгчета лук и гъби.
Печете пицата още 10 минути на същата температура. След като се изпече, оставете да почине под кърпа за няколко минути.
Да ви е сладко!