31 Август 2024
19932
Снимков материал: pixabay.com
Тестото го забърках от вечерта
Не се меси,бърка се!
В купичка активирам 1 пакетче суха мая с 1с.л.захар,с малко топло пр.мляко и 1 с.л.брашно.
В друга купа слагам 2 чаши брашно,добавям 1 ч.л.сол,1 яйце,и 2 с.л.олио.
Изсипвам вътре и активираната мая,разбърквам хубаво и добавям около 400 мл.топло прясно мляко смесено с топла вода(220 мл.пр.мляко+200мл.вода). Хубаво разбърквам,ако сместа е много рядка,добавям още брашно.
Трябва ми силно лепящо тесто.
Хубаво бъркам и слагам тестото в намаслена торбичка и в купа с капак в хладилника.
Подгответе си по-голяма, защото тестото става двойно
Сутринта изваждам тестото,което е удвоило обема си и е цялото на шупли.
Оставям го така да се затопли .
В малка купичка си сипвам олио и намазнявам ръце, взимам от тестото и в съд с повече олио пържа. При пърженето,леко разклащам с лъжица. Станаха много пухкави и вкусни!
Който иска си ги поръсва с пудра захар,ние ги предпочитаме със сирене.Рецептата е на Radka N. Magerova Stoyanova
Сутринта изваждам тестото,което е удвоило обема си и е цялото на шупли.
Оставям го така да се затопли .
В малка купичка си сипвам олио и намазнявам ръце, взимам от тестото и в съд с повече олио пържа. При пърженето,леко разклащам с лъжица. Станаха много пухкави и вкусни!
Който иска си ги поръсва с пудра захар,ние ги предпочитаме със сирене.
Рецептата е на Radka N. Magerova Stoyanova
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари