За тестото:
500 гр. брашно
1 пак. суха мая
200 мл прясно мляко
200 мл кисело мляко
малко сол
1 бакпулвер
За плънката:
сирене, кашкавал, салам или шунка
От посочените съставки омесете меко тесто (маята поставете направо в брашното, а прясното мляко леко загрейте). Хубаво омесеното тесто разточете върху набрашнен плот. След това го нарежете на правоъгълници и ги напълнете със сиренето/кашкавала и шунката (салама), предварително нарязани на тънки ленти. Важно е да поставите плънката в средата на правоъгълника.
Оформете с ръце продълговати пирожки, като затворите тестото около плънката. Сложете олио в дълбок съд и го загрейте добре. Изпържете в него пирожките равномерно от двете страни.
Поднесете ги топли с кисело мляко, прясно мляко или с каквото предпочитате.