Тиганици със сирене
8 Февруари 2013
131548
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 г сирене
300 г брашно
100 г пудра захар
125 г краве масло
5 яйца
Натрошеното на дребно сирене се стрива с лъжица, за да се получи гладка маса. Към него се прибавят постепенно предварително разбитите яйца, сипва се по малко от брашното, като се бърка непрекъснато, за да се получи гладка каша. С лъжица се гребва от сместа и се пуска в тиган с нагорещеното масло. Тиганиците се пържат до златисто оцветяване и от двете страни. Изваждат се с вилица, като се оцеждат добре от мазнината. Поднасят се топли, поръсени с пудра захар или намазани с мед.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари