В днешния забързан свят бързите и лесни рецепти са спасение. Представете си, че имате желание за вкусна закуска, но нямате време или брашно под ръка...
Тази рецепта е спасение за всички нас! Само за 5 минути смесвате съставките, оставяте тестото да почине 30 минути и след това ви трябват само още 5-10 минути, за да ги изпържите... и получавате вкусни тиганички без брашно от няколко прости съставки. Ето какво ви трябва за прочутите тиганички на баба Славка :
Тиганичките без брашно на баба Славка
Продукти:
- 2 яйца
- 2 супени лъжици захар
- 1 щипка сол
- 250 мл кефир или кисело мляко
- 250 г грис
- 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
Приготвяне:
В по-дълбока купа разбийте двете яйца със захарта и солта, след това добавете айряна и разбъркайте.
След това добавете гриса и разбъркайте до получаване на еднородна хомогенна смес.
Покрийте купата с торбичка или фолио и оставете да престои половин час. След като изтече времето, добавете сода бикарбонат и разбъркайте, за да се разпредели.
Полученото тесто поставете в пош за по-лесно оформяне на тиганичките.
Загрейте олиото на умерена температура, след което изпържете тиганичките до приятен загар от двете страни.
Ако гребвате с лъжица, потапяйте лъжицата в сгорещеното олио преди всяко загребване от тестото.