27 Октомври 2016
205263
Снимков материал: pixabay.com
400 грама тиква
3 супени лъжици пудра захар
1 чаена лъжица мед
2 супени лъжици брашно
1 жълтък
1 супена лъжица нишесте
щипка канела
50 грама черен шоколад
50 милилитра течна сметана с масленост 35%
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, нарежете я на едри парчета и сварете до омекване (или пригответе на пара) за около 10-12 минути.
Когато се охлади, смелете до получаването на пюре.
Смесете брашното с нишестето, налейте 1,5 супени лъжици вода и разбъркайте. Прибавете към тиквеното пюре, сложете пудрата захар, меда, жълтъка и канелата.
Разбъркайте всичко старателно.
Получената смес прехвърлете в съда на пароварка, като предварително застелете с хартия за печене. Нека десертът се приготвя в продължение на 7-10 минути и оставете да се охлади.
Налейте сметаната в подходящ съд, който поставете на котлона. Щом течността заври, добавете начупения на парчета шоколад и бъркайте, докато се разтопи и се получи еднородна консистенция.
Разпределете тиквената и сметаново-шоколадова смеси, редувайки ги, в прозрачни десертни купички. По този начин ще се радвате на един не само вкусен, но и интересно изглеждаш десерт.
Добър апетит!
Получената смес прехвърлете в съда на пароварка, като предварително застелете с хартия за печене. Нека десертът се приготвя в продължение на 7-10 минути и оставете да се охлади.
Налейте сметаната в подходящ съд, който поставете на котлона. Щом течността заври, добавете начупения на парчета шоколад и бъркайте, докато се разтопи и се получи еднородна консистенция.
Разпределете тиквената и сметаново-шоколадова смеси, редувайки ги, в прозрачни десертни купички. По този начин ще се радвате на един не само вкусен, но и интересно изглеждаш десерт.
Добър апетит!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари