Тиквен кейк с орехи и канела
22 Декември 2011
28659
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. счукани орехови ядки
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. настъргана на ренде тиква
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. топла вода
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. канела
пудра захар за поръсване
Захарта се изсипва върху тиквата и се оставя да престои около 15 минути. Прибавя се олиото, разтворената в топла вода сода, орехите и подправките. Постепенно се прибавя брашното. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма. Пече се в умерена фурна. По желание, след изстиване, се поръсва с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари