Тиквен кекс с лешници

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Тиквен кекс с лешници
Тиквен кекс с лешници
admin
Добавена от: admin
13017
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч. ч. настъргана тиква
2 ванилии
1/ 2 к. л. джинджифил на прах
1/ 2 к. л. индийско орехче
1ч. л. канела
1/ 2 ч. л. сода бикарбонат
1 бакпулвер
3 яйца
1 ч. ч. кафява захар
1/ 2 ч. ч. фино начукани лешници
1 ч. ч. бяла захар
5 ч. ч. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. растителна мазнина
1 щипка сол  

В купа пресяваме брашното заедно с набухвателите, подправките и солта. В друга купа смесваме захарта и мазнината и разбиваме с миксер до пухкав крем. Добавяме яйцата едно по едно и разбъркваме към захарната смес.
Добавяме млякото и разбъркваме добре. Смесваме мократа и сухата смес, като добавяме брашното на части, докато се поеме изцяло. Разбъркваме добре до хомогенност. Добавяме тиквата и лешниците и разбъркваме. Изсипваме в намаслена и набрашнена форма
Печем в загрята до 180 *С фурна на опция вентилатор (или горен и долен реотан). Печем около 50-60 минути. Правим проба за готовност с дървено шишче - трява да е сухо. Изваждаме, оставяме за 10-15 мин. във формата и обръщаме върху поднос. Приготвяме по желание глазура от пудра захар и вода и заливаме кекса. Можем да сервираме и поръсен само с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft