Тиквена крем супа
22 Декември 2011
8320
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 с. л. масло
1 глава лук
1 парче пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 1/2 кг. тиква, нарязана на кубчета
1/4 чаша пресен портокалов сок
сол
прясно смлян черен пипер
сметана
Маслото се стопява в тенджерка на средна температура. Лукът се запържва в него за 2 минути. Добавят се джинджифила, чесъна и тиквата. Разбърква се от време на време в продължение на 6 до 8 минути. Добавят се 4 чаши вода и се оставя да заври. След това температурата се намалява, за да се поддържа в къкрещо състояние. Супата трябва да къкри докато тиквата омекне (20 минути).
Супата се пюрира с блендер. Когато се получи гладко пюре се добавя портокаловия сок и се подправя със сол и пипер.
Сервира се гарнирана със сметана.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари