6 ч.ч. нарязана на кубчета тиква (около 1.2 кг)
1 голяма ябълка, обелена и нарязана на кубчета
2 с.л. ситно нарязан магданоз
8 резена бекон, нарязан на тънки ивички
4 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
В тенджера запържете бекона, разбърквайки, докато стане златист и хрупкав. Извадете и поставете върху кухненска хартия да се отцеди.
Добавете тиквата в тенджерата с мазнината от бекона и гответе като разбърквате, докато започне да покафенява. Добавете ябълката, сол и черен пипер на вкус и готввете още 2-3 минути. Добавете бульона и оставете да заври и след това намалете огъня. Гответе докато тиквата и ябълката са напълно сварени. Свалете от огъня и оставете съвсем леко да се охлади. Добавете половината от бекона и магданоза и пасирайте. Подправете на вкус със сол и черен пипер(ако е необходимо).
Леко подгрейте супата наново (без да завира) и поднесете с останалата част от бекона.