Тиквени бухтички за закуска
18 Януари 2012
16876
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Тиквата се почиства и нарязва на парчета. Сварява се на пара за около 15 минути. Може да се използва и вече опечена тиква. Оставя се да изстине и се намачква с вилица. Замесва се лепкаво тесто от тиквата, меда, ваниловата захар, брашното, солта, маята и киселото мляко. Оставя се да втаса, около 45 минути. Загрява се олио в тенджера, около 5 см дълбоко. Горещината е като за бухти. С две лъжици се взима от тестото и се пържи до средно кафяво. Още горещи поничките се овалват в захарта, смесена с канелата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари