1 чаша брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. смляна канела
1/8 ч.л. сол
1/4 ч.л. смлян карамфил
1 чаша оризово мляко (може да използвате също соево мляко, краве мляко и пр.)
1/2 чаша тиквено пюре (може да използвате и малко повече – 3/4 чаша, ако желаете)
1/4 чаша тъмна кафява захар
1 с.л. слънчогледово олио
1 голямо яйце (леко разбито)
спрей за готвене (зехтин) – за намазване на формата
В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера, канелата, солта и карамфила и ги размесете добре. Оформете кладенче в средата на брашнената смес и изсипете вътре млякото, тиквеното пюре, кафявата захар, олиото и яйцето. Омесете толкова, че тестото да е хомогенно, но не премесено. Загрейте добре формата за гофрети (гофретника). Намазнете го със специален спрей или друг вид мазнина (ако не използвате такъв с незалепващо покритие). Сипвайте с лъжица около 1/4 чаена чаша от тестото във всяко гнездо на формата и разнесете добре до краищата. Печете за около 5-8 минути. Поднесете с кленов сироп, мед или сладко по желание.