Тиквени пастички с мармалад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Тиквени пастички с мармалад
Тиквени пастички с мармалад
admin
Добавена от: admin
25794
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

мармалад 400 г
тиква 11/2 кг
орехови ядки 160 г
канела 1 лъжичка
захар на вкус

Тиквата се нарязва на парчета и се сварява на пара или с малко вода. Стрива се на гладко пюре и се подслажда на вкус. Прибавят се по-голямата част от ореховите ядки, счукани ситно, канелата и се разбърква добре.
Тиквената смес се разделя на три равни части, а мармаладът на две.
В по-дълбока форма или друг съд се поставя пласт тиква, пласт мармалад така, че долният и най-горният пласт да бъде тиквена смес. Отгоре се поръсва с останалите орехови ядки, нарязани на тънки ивички.
Оставя се да престои 10—12 часа в хладилник или на студено място.
Поднася се нарязана на пастички. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft