Тиквени питки в сироп
22 Декември 2011
6557
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 г тиква
4 с.л. олио
брашно, колкото поеме
сироп от захарна тръстика, кленов сироп или мед
Тиквата се сварява и след като се изцеди се намачква на пюре. В кладенче от брашно се добавя загрятото олио и се смесва с тиквата. Замесва се и се добавя по малко брашно, докато се получи средно твърдо тесто (да може да се разточи). Разточва се лист тесто и с чаша се изрязват кръгчета. Пържат се в сгорещено олио. Поднасят се със сироп от захарна тръстика.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари