Обелете тиквата, почистете я от семките и я настържете. Загрейте маргарина в тенджера и изсипете в него тиквата, като я поръсите със захар и разбъркате добре. Налейте 50 мл топла вода и я задушете за 20 минути. Свалете я от котлона и я охладете.
Залейте смокините с топла вода и ги оставете да престоят 10 минути. След това ги нарежете на ситно. Обелете ябълките, почистете ги от семките, настържете ги и ги добавете към задушената тиква заедно със смокините. Подправете получената плънка с канела, бахар и джинджифил и прибавете към нея смлените с малко захар бадеми.
Взимайте от корите по три и ги наредете една върху друга, като всяка мажете с разтопен маргарин, след което ги разрежете на четири правоъгълника. Върху всеки правоъгълник поставете от плънката и завийте на руло, като краищата на корите мажете с мазнина и притиснете, за да може да се запечатат добре.
Наредете рулата в предварително намазнена тава и отгоре ги намажете с разтопен маргарин. Печете щрудела около 15-20 минути в предварително загрята на 180°С фурна. Поднесете тиквеника, поръсен с пудра захар!
Тиквеник за Бъдни вечер с ябълки и смокини
22 Декември 2011
40531
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари