Бъдни вечер вече чука на вратата, така че ако още не сте решили, дале да правите тиквеник, то нашите предложения за тиквеник с готови кори ще ви убедят, да вземете положително решение. То е защото се приготвят лесно, бързо и стават вкусни.
Тиквеник с готови кори рецепта
500 г готови кори
1 кг тиква
200 гр захар
150 гр.
100 мл олио
Приготвяне на тиквеник с готови кори
Тиквата се обелва, настъргва се на едро ренде и се задушава в малко мазнина и захар, докато омекне и се изпари водата й. Всяка кора се разстила върху хартия, ръси се с мазнина, задушена тиква, захар и счукани орехи и се навива на руло с помощта на хартията. Нарежда се в тава, намазана с олио, и се пече в умерена фурна. Когато се зачерви отгоре, се изважда и се покрива с кърпа.
Рецепта за тиквеник с готови кори и канела
пакет готови кори
маргарин
600 гр. тиква
150 гр. захар
1 ч.л. канела
50 гр. орехови ядки
Приготвяне на тиквеник с готови кори и канела
Намазва се с нож тавата с маргарин, все едно е филия. Прави се смес от продуктите за плънката, като тиквата е настъргана, а орехите нарязани на дребно. На една кора се маже маргарин пак като на филия и се наръсва от плънката. Кората се навива по дължина, по-рехаво за да може да диша. Втора кора се маже с маргарин и се наръсва от сместа, но се навива около първата. Следващите кори се правят по същия начин. Обикновено корите в един пакет са 14, затова се получават 7 рола и се слагат навити в кръгла тава. Запича се леко за 10 минути, след което се намазва отново с маргарин. Пече се около 15-20 минути на фурна, около 220 градуса.
Тиквеник с готови кори орехи и галета
500 гр.кори за баница
800 гр.тиква
200 гр.захар
150 гр.орехови ядки
100 млолио
30 гр.галета
1/2 пак.канела на прах
40 гр.пудра захар
Тиквата се настъргва на едро ренде и се задушава с малко маргарин или олио, докато течността се изпари. Прави се плънка от задушената тиква, смлените орехови ядки, канела, галета и захар. Върху всяка кора се слага по малко от плънката и се поръсва с олио. Кората се навива на руло, а рулото се навива като охлюв и се слага по средата на тавата. Около първата кора се редят и останалите, направени по същия начин. Тиквеникът се пече в умерена фурна до златиста коричка. Поднася се поръсен с пудра захар.