Тиквички в сос Карпионе
22 Декември 2011
2865
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 тиквички
2 скилидки чесън
2 глави лук
4-5 листа салвия
4-5 дафинови листа
1 в. ч. червено вино
50 мл винен оцет
зехтин за пържене
Тиквичките се нарязват по дължина на филии, посоляват се и се пържат в зехтин от двете страни до златисто.
Изваждат се върху салфетки, за да се отцедят от излишната мазнина, след което се подреждат в купа.
Лукът се нарязва на дебели шайби.
Шайбите лук се запържват в зехтина заедно с почистените скилидки чесън (цели), салвията и дафиновите листа.
След 2-3 минути, когато лукът се зачерви, се наливат оцетът и червеното вино.
Сосът се вари около 3 минути и с него се заливат изпържените тиквички.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари