Тиквички за зимата "Оближи пръсти" - ще забравите за киселите краставички с тази вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тиквички за зимата "Оближи пръсти" - ще забравите за киселите краставички с тази вкусотия:
Тиквички за зимата "Оближи пръсти" - ще забравите за киселите краставички с тази вкусотия:
112517
Тиквички за зимата "Оближи пръсти" - ще забравите за киселите краставички с тази вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вече на пазара има свежи, сочни тиквички целогодишно. Понякога обаче ни омръзва да ги приготвяме по вече доказаните начини - печени, пържени, пълнени и т.н.

Затова днес решихме да ви представим тази чудесна зимнина с тиквички , която надминава по вкус дори любимите на всички кисели краставички. Ето рецептата за тиквички за зимата Оближи пръсти :

Тиквички Оближи пръсти

Продукти за 4 еднолитрови буркана:

• 1,5 кг тиквички

• 4 скилидки чесън

• 1 супена лъжица сол

• 1 чаена лъжичка черен пипер (смлян)

• 3 супени лъжици захар

• 120 мл слънчогледово олио

• 120 мл 9% оцет

• 1 люта чушка

• 20 г копър

• 20 г магданоз

Приготвяне:

Изберете млади тиквички и отстранете семената от по-старите. Измийте ги и нарежете на малки парченца.

Сложете тиквичките в дълбок съд.

тиквички с чесън

Добавете чесън, пресован или ситно нарязан. Към тези съставки добавете захар, сол, олио, оцет и черен пипер.

тиквички с подправки

Магданозът и копърът се нарязват на ситно, а лютата чушка се нарязва на тънки кръгчета. Добавете ги към тиквичките.

тиквички с копър

Разбъркайте внимателно.

Оставете да се мариноват за 3 часа.

мариновани тиквички

След 3 часа сложете тиквичките в бурканите - натиснете ги добре. Залейте ги със сока, отделен от тиквичките.

тиквички в буркани

тиквички в буркани

Сложете в тенджера, поставете кърпа на дъното.

Поставете капаците отгоре, но не ги завинтвайте.

Когато водата започне да ври, стерилизирайте 15 минути.

стерилизирани тиквички

Извадете от водата и затегнете капаците, обърнете бурканите и ги оставете да изстинат.

Когато се охладят напълно, преместете ги на хладно място: килер или изба.

Така приготвените тиквички в буркани имат вкус на мариновани гъби.

тиквички Оближи пръсти

Отлични са и просто така, и като гарнитура към вечеря с картофи и месо. Препоръчваме горещо!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft