Тиквички по турски

вход през zajenata.bg
Тиквички по турски
25265
Тиквички по турски
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тиквички - толкова непретенциозен и относително евтин зеленчук, че ястията от него се срещат в кухните по целия свят. Днес ще ви разкажем как е прието да се приготвя в Турция.

Пълнена тиквичка с мляно месо, ориз и булгур е рецептата, с която ще ви изненадаме днес. А ориенталска кухня както знаем е богата на различен асортимент подправки! Ние се ограничихме до няколко клонки от магданоз, но ако сте фен на пикантните ястия, можете да добавите кориандър или нещо лютичко

 

Съставките

тиквички 4 бр.

говеждо мляно месо (може и смес кайма)250 грама

домат 2 бр.

магданоз

лук 1 бр.

ориз 250гр.

булгур 250гр

доматен сос 2 супени лъжици

сол на вкус

черен пипер на вкус

слънчогледово олио 2 супени лъжици

мента 1 ч.л.

чесън 2 скилидки

 

Подготовка

Настържете 1 домат, след това добавете нарязания лук, мляното месо, подправките, ориза, булгура, ментата, солта, черния пипер и доматения сос. Разбъркайте и сложете в тиган да запържите малко.

Добавете олиото и чесънчето.

Измийте тиквичките и нарежете на 3 както е показано на клипчето, издълбайте вътрешността като образувате чашка, която да напълните със сместа. Наредете в тенджерата с вода и сложете сосчето от тигана.
Покрийте с капак и оставете да се вари за 45 минути.

Ако рецептата ви е харесала, споделете я с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft