Тиквички - толкова непретенциозен и относително евтин зеленчук, че ястията от него се срещат в кухните по целия свят. Днес ще ви разкажем как е прието да се приготвя в Турция.
Пълнена тиквичка с мляно месо, ориз и булгур е рецептата, с която ще ви изненадаме днес. А ориенталска кухня както знаем е богата на различен асортимент подправки! Ние се ограничихме до няколко клонки от магданоз, но ако сте фен на пикантните ястия, можете да добавите кориандър или нещо лютичко
Съставките
тиквички 4 бр.
говеждо мляно месо (може и смес кайма)250 грама
домат 2 бр.
магданоз
лук 1 бр.
ориз 250гр.
булгур 250гр
доматен сос 2 супени лъжици
сол на вкус
черен пипер на вкус
слънчогледово олио 2 супени лъжици
мента 1 ч.л.
чесън 2 скилидки
Подготовка
Настържете 1 домат, след това добавете нарязания лук, мляното месо, подправките, ориза, булгура, ментата, солта, черния пипер и доматения сос. Разбъркайте и сложете в тиган да запържите малко.
Измийте тиквичките и нарежете на 3 както е показано на клипчето, издълбайте вътрешността като образувате чашка, която да напълните със сместа. Наредете в тенджерата с вода и сложете сосчето от тигана.
Покрийте с капак и оставете да се вари за 45 минути.
Ако рецептата ви е харесала, споделете я с приятелите си!