Тиквички Помфри - хрупкави и вкусни

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Тиквички Помфри - хрупкави и вкусни
Тиквички Помфри - хрупкави и вкусни
admin
Добавена от: admin
624412
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 тиквичка
1 разбито яйце
галета (сухар)
половин чаена лъжичка чесън на прах
половин чаена лъжичка сол
25 гр. масло
малко зехтин
семена по желание - сусам, ленено семе

1. Първо включете фурната на 180-200 градуса да се загрява, докато приготвяте тиквичките. 
2. Обелете тиквичката. Нарежете я на пръчици с дебелина един пръст и ги поставете в дълбок съд. Добавете сол и черен пипер на вкус. Оставете ги да престоят за кратко с подправките. 
3. В друга купа настрана разбийте яйцето. Добавете чесън на прах, сол (ако искате може и куркума и копър, защо чудесно се комбинира с вкуса на тиквичките). 
4. В друга купа разбъркайте хлебните трохи със сусама (ленено семе, царевично брашно...).
5. Всяко парченце тиквичка потопете първо в разбитото яйце с подправки и след това оваляйте в съда с галетата. Подредете тиквичките в тава за печене. За да получите хрупкава коричка върху тях сложете няколко парченца масло и поръсете малко зехтин.
6. Печете, докато се зачервят (около 20 минути).

Съвет: За още по-добър вкус и като предложение за предястие направете сос от кисело мляко, копър и чесън на прах. Няма да усетите как ще изчезнат приготвените тиквички!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft