1. Първо включете фурната на 180-200 градуса да се загрява, докато приготвяте тиквичките.
2. Обелете тиквичката. Нарежете я на пръчици с дебелина един пръст и ги поставете в дълбок съд. Добавете сол и черен пипер на вкус. Оставете ги да престоят за кратко с подправките.
3. В друга купа настрана разбийте яйцето. Добавете чесън на прах, сол (ако искате може и куркума и копър, защо чудесно се комбинира с вкуса на тиквичките).
4. В друга купа разбъркайте хлебните трохи със сусама (ленено семе, царевично брашно...).
5. Всяко парченце тиквичка потопете първо в разбитото яйце с подправки и след това оваляйте в съда с галетата. Подредете тиквичките в тава за печене. За да получите хрупкава коричка върху тях сложете няколко парченца масло и поръсете малко зехтин.
6. Печете, докато се зачервят (около 20 минути).
Съвет: За още по-добър вкус и като предложение за предястие направете сос от кисело мляко, копър и чесън на прах. Няма да усетите как ще изчезнат приготвените тиквички!