Съставки:
-
тиквички - 4 бр.
-
мляно месо - 500 г
-
лук - 1 бр.
-
яйце - 1 бр.
-
доматен сос маринара - 3/4 чаша
-
галета - 1/4 чаша
-
сол, черен пипер - на вкус
-
настърган кашкавал - 100 г
Рецепта:
Измийте тиквичките и нарежете наполовина. Извадете пулпата и семената, оставяйки половнките с дебелина около 1 cm.
Поставете тиквички върху намазнена тава за печене, покрийте и печете на 160 С за 5-10 минути.
Обелете лука и нарежете на ситно, запържете в олио до омекване. Добавете каймата и гответе, като непрекъснато разбивате бучките с кухненска шпатула, докато месото стане розово.
Извадете тигана от котлона, източете течността. Добавете яйцето, соса маринара, галетата и половината кашкавал. Добавете сол и черен пипер.
Сложете около една четвърт чаша плънка във всяка половина от тиквичките. Печете във фурната за още 10-15 минути.
Поръсете с останалия кашкавал и печете, докато се разтопи. Сервирайте горещи.