Тиквички, пълнени по италиански

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тиквички, пълнени по италиански
Тиквички, пълнени по италиански
2268
Тиквички, пълнени по италиански
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки:

  • тиквички  - 4 бр.

  • мляно месо - 500 г

  • лук - 1 бр.

  • яйце - 1 бр.

  • доматен сос маринара - 3/4 чаша

  • галета - 1/4 чаша

  • сол, черен пипер - на вкус

  • настърган кашкавал - 100 г

Рецепта:

Измийте тиквичките и нарежете наполовина. Извадете пулпата и семената, оставяйки половнките с дебелина около 1 cm.

Поставете тиквички върху намазнена тава за печене, покрийте и печете на 160 С за 5-10 минути.

Изцедете излишната течност.

Обелете лука и нарежете на ситно, запържете в олио до омекване. Добавете каймата и гответе, като непрекъснато разбивате бучките с кухненска шпатула, докато месото стане розово.

Извадете тигана от котлона, източете течността. Добавете яйцето, соса  маринара, галетата и половината кашкавал. Добавете сол и черен пипер.

Сложете около една четвърт чаша плънка във всяка половина от тиквичките. Печете във фурната за още 10-15 минути.

Поръсете с останалия кашкавал и печете, докато се разтопи. Сервирайте горещи.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft