Тиквички, пълнени с кашкавал, сирене и маслини
16 Юни 2020
2439
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки:
- средни тиквички - 3 бр.
- сирене - 500 г
- кашкавал - 100 г
- счукан чесън - 2 скилидки
- китка магданоз - 1 бр.
- китка копър - 1 бр.
- нарязани маслини - 2-3 с.л.
- растително масло - 1 супена лъжица
- сол, смлян черен пипер
Рецепта:
Измийте тиквичките, нарежете наполовина и внимателно отстранете сърцевината с чаена лъжичка. Внимателно изпратете във вряща подсолена вода и бланширайте за 5 минути.
Изцедете течността и налейте студена вода.
Настържете кашкавала на ситно ренде. Обелете чесъна и нарежете.
Измийте, подсушете и нарежете зелените подправки. Смесете в купа сиренето, кашкавала, чесъна, маслините и билките. Подправете със сол и черен пипер.
Напълнете тиквичките с плънката. Поставете върху лист за печене, поръсете със зехтин и поставете в предварително загрята фурна до 180 С за 30-35 минути.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари