10 Юни 2021
4138
Снимков материал: pixabay.com
Състав:
- тиквички - 3-4 бр.
- кайма (свинско + пилешко) - 600-700гр
- ориз - 80гр
- лук - 1 глава
- магданоз, копър
- чесън - 2 скилидки
- червен пипер (сладък) - 1/2 ч.ч.
- сол - на (вашия) вкус
- смлян пипер - на (вашия) вкус
- кашкавал - 100-150гр
За пълнежа:
- сметана - 300гр
- кетчуп - 1 супена лъжица.
- вода - 100-150 мл
- сол - на вкус
- смлян пипер - на вкус
Подготовка:
- В купа смесете: кайма, ориз (сварен до омекване, лук (ситно нарязан), магданоз и копър, чесън. Сол и черен пипер на вкус.
Можете да добавите щипка червен пипер или лют пипер по ваш вкус. Разбъркайте добре.
При младите тиквички отрязваме върховете. Нарежете тиквичките на колелца. Сложете малко кайма върху тиквичките. И поставете тиквичките на редове в съд за печене. По този начин попълваме целия формуляр. Пригответе пълнеж от заквасена сметана.
Залейте тиквичките със сос от заквасена сметана. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал.
Печете в предварително загрята фурна до 180 ° C, около 1 час 30 минути.
Можете да покриете формата с фолио и в края на печенето да премахнете фолиото, така че гювечът леко да се зачерви.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари