Тиквичките приготвени по този начин ще ви скрият шапката

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тиквичките приготвени по този начин ще ви скрият шапката
Тиквичките приготвени по този начин ще ви скрият шапката
19687
Тиквичките приготвени по този начин ще ви скрият шапката
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Солена торта не звучи много добре, но опитате ли я веднъж няма и да се сетите за сладка.! Най-важното е, че ще се справим без фурна, което, както знаете, е предпочитаният вариант в някои случаи. 

Като цяло, нека започнем да готвим. 

 

СЪСТАВКИТЕ ЗА ТЕСТОто

400 г пилешко филе
450 мл кисело мляко
2  яйца
100 г пшенично брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 чаена лъжичка сол и черен пипер
щипка индийско орехче

СЪСТАВКИ ЗА ПЪЛНЕЖА

250 г майонеза
200 гр. крема сирене
2 кисели краставици
15 зелени маслини
3 скилидки чесън
среден зелен лук

Нарежете пилешките гърди на филийки и поставете в блендер, веднага добавете индийско орехче, сол и черен пипер. Смелете до консистенцията на кайма, след това разбийте яйцата в масата, изсипете киселото мляко и добавете брашно. Разбъркайте всичко добре, докато стане гладко.

Сложете тиган за печене, намажете го с олио и бавно започнете да печете основата - палачинки, от които по-късно ще направите тортата. Трябва да има 7 или 8.

Запържете ги от двете страни, докато омекнат. Оставете ги да изстинат и започнете да пълните. Настържете краставиците и изцедете течността. Също така, нарежете маслините и сложете топеното сирене.

Пълнежът е почти готов, остава само да добавите майонеза, билки и чесън. Когато всичко е готово, съберете тортата. Разпределете пълнежа по блатовете един след друг върху готовите палачинки, за да стане по-малко или по-равномерно. Можете да украсите тортата с настърган кашкавал. Сега го сложете в хладилника за около час и сте готови

Сервирайте тортата, след като я нарежете на парчета, така че да не се налага да го правите директно на масата. Може да се направи по-лек вариант, като замените майонезата със заквасена сметана. Не забравяйте да контролирате количеството пипер, сол и други подправки. Представяме тук стандартна рецепта, която винаги можете да пригодите според вашия вкус.

Солената торта е готова, желаем ви приятен апетит! Не забравяйте да оставите отзиви в коментарите, кажете как сте я направили. И

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft