Тиквичките приготвени така накараха всички да ги заобичат, а домакините да си отдъхнат

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тиквичките приготвени така накараха всички да ги заобичат, а домакините да си отдъхнат
Тиквичките приготвени така накараха всички да ги заобичат, а домакините да си отдъхнат
381111
Тиквичките приготвени така накараха всички да ги заобичат, а домакините да си отдъхнат
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лятото дойде и ви се ще да пробвате някоя нова рецепта, с която да изненадате цялото семейство. Например, добавете към обичайните палачинки, богатите на витамини нискокалорични тиквички и определено ще приготвите един истински шедьовър

палачинки от тиквички

Дори и да имате някакви съмнения сега ще ви дадем 7 причини да си приготвяте такива палачинки

 

Изобщо не е трудно. Особено с блендер.
Съставът на тиквички - 95% вода, те се считат за диетичен продукт и не само имат ниско съдържание на калории, но и осигуряват чувство на ситост за дълго време. Палачинките са с ниско съдържание на мазнини, с минимум калории.
Това е нереално вкусно! Палачинките с тиквички не се различават много от обичайните. Леко сладки са, въпреки че нямат захар. Синът ми ги яде с мед, а аз ги обичам със заквасена сметана.
Възможност да заинтригувате гостите си. Никой няма да повярва, че съставът на ястието включва тиквички.
Това е доста бюджетно ястие. Поне през лятото.
Тези палачинки ще се консумират от деца, които не искат да ядат зеленчуци
Това са полезни палачинки! Затова запишете рецептата.

Тънките палачинки от тиквички с мляко ми станаха перфектна закуска. Готвя ги буквално всеки ден. Много е вкусно, полезно и лесно.

 

Палачинки от тиквички

СЪСТАВКИ

800 g тиквички
2 яйца
1 чаша мляко
1–1,5 чаши брашно
китка магданоз
2 супени лъжици растително масло
1 ч. Л сол

 

ПОДГОТОВКА

Леко узрелите тиквички са най-вкусни. Те не само имат най-добрия вкус, но и имат най-висока концентрация на витамини. Именно тях избирайте

Измийте добре тиквичките и ги настържете на ренде. Можете да ги сложите ив  блендер. В първия случай вкусът на тиквичките ще бъде ясно усетен. Във втория - палачинките ще бъдат по-гладки и по-равномерни по структура.

Ситно нарежете подправките. Може да бъдат копър или магданоз, както желаете.

Разбийте яйцето със сол с помощта на блендер или размахване.
Добавете млякото в разбитото яйце и разбъркайте.
В същия контейнер, се изсипва пресятото брашно и разбивате тестото до гладка текстура.
Изсипете тестото в купа с настъргани тиквички. Добавете нарязания магданоз и две супени лъжици масло.
палачинки от тиквички
Разбъркайте всичко до гладка текстура

Загрейте тигана и разпръснете тестото  с черпак. Растителното масло вече е в тестото, така че не е необходимо да се смазва тигана.

Когато палачинката се оцвети от едната страна, обърнете я.

Палачинките от тиквички са особено вкусни със заквасена сметана и чеснов сос. За да го направи, смесете 250 мл гъста заквасена сметана с натрошен чесън и нарязан копър.

Сложете вкусни палачинки от тиквички върху чиния и добавете една супена лъжица сметана от чеснов сос. Храната може да се сервира на масата!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft