Тиквичките се режат на ленти, добавя се малко соев сос, чесън и имате жестока вкусотия за минути
4 Август 2021
5720
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Продукти (2 порции):
- Тиквички - 450гр
- Чесън - 2 скилидки
- Соев сос - 50 мл
- Нишесте - 1,5 ч.л.
- Захар - 1,5 ч.л.
- Сол (по желание) - на вкус
- Олио - 30 мл
Пресни зеленчуци за сервиране - на вкус
Сусам - за сервиране
Тиквички в соев сос с чесън - поетапна рецепта със снимки
- Приготвяме необходимите продукти.
- Изберете млади тиквички с тънка кожица и нежна плът.
- Измийте тиквичките и нарежете на дълги парчета с приблизително еднаква дебелина.
- Налейте олио в загрятия тиган. След минута разстиламе тиквички.
- Пържете 4-5 минути, като разбърквате.
- Обелете чесъна и нарежете.
- Разредете нишестето в соев сос. Добавете чесън, захар и сол, разбъркайте. Посолете внимателно, тъй като соевият сос вече е солен.
- Залейте соевия сос от тиквички с чесън, разбъркайте внимателно и веднага свалете от котлона.
- Нарежете на ситно зелените и поръсете с тиквички. Добавете сусам.
- Тиквички, пържени със соев сос и чесън, готови за сервиране. Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари