Тирамису
22 Декември 2011
95693
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. Отделяме белтъци и жълтъци и разбиваме белтъците на пухкав сняг. Прибавяме захарта към жълтъците и разбиваме 2-3 мин.
2. Добавяме „Маскарпоне” и разбиваме още 2-3 мин. на средна мощност. Прибавяме разбитите белтъци и разбъркваме 2-3 мин.
3. Наливаме десертно вино „Марсала” към охладеното еспресо. Покриваме с бишкоти дъното на правоъгълна тава с размери 30х25 см.
4. Сиропираме с 1/3 от сместа кафе и вино и нанасяме 1/3 от крема. В същата последователност подреждаме още два пласта. Третият ред бишкоти покриваме само с крем. Оставяме тирамису 5-6 часа в хладилник.
5. Поръсваме какао с помощта на фина цедка. Нарязваме сладкиша и сервираме.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари