
Сметаната, Маскарпонето, ликьора и захарта се смесват в голяма купа. Разбиват се с миксер, докато се получи гъста кремообразна смес.
Приготвя се подходящ съд или форма. Кафето се налива в плитък съд и в него се потапят по няколко бишкоти наведнъж, като се обръщат по няколко секунди от всяка страна, за да се напоят добре (без да се разпадат). В съда се реди пласт от бишкотите (от половината количество), след това се покриват с половината от крема. На едро ренде се настъргва по-голяма част от шоколада върху сметановия крем. Отново се подрежда пласт напоени бишкоти, а върху тях - останалия крем.
Тирамисуто се покрива с фолио и се оставя в хладилник за няколко часа или за цялата нощ. Преди поднасяне сладкишът се поръсва с пресятото какао и с останалия настърган шоколад.