30 бишкоти
250 мл прясно мляко
1 пакетче разтворимо кафе (капучино) с вкус на шоколад
2 жълтъка
120 гр. пудра захар
200 мл сметана
200 гр. маскарпоне
10 грама желатин
50 гр. шоколадови стърготини
1. Смесете жълтъците с пудрата захар и ги сложете да се варят на водна баня, докато се получи фина кремообразна смес. Оставете я да се охлади.
2. Разбийте сметаната.
3. Желатина разтворете в 5 супени лъжици вода и го оставете да набъбне. След това сложете в купа и го загрейте на водна баня, докато се разтопи. Може да добавите още една супена лъжица вода, ако сместа е много гъста.
4. Охладената смес от жълтъците смесете с разбитата сметана, маскарпонето, добавете и желатина и шоколадовите стърготини. Бавно разбъркайте, докато се получи еднородна смес.
5. Разтворете инстантното кафе в млякото.
6. Пригответе найлоново фолио. Потопете бишкотите в млякото с кафе и ги поставете върху фолиото на два реда по 8 бишкоти, така че да се получи пласт с правоъгълна форма.
7. Намажете кората с половината от приготвения крем и с помощта на фолиото завийте на руло. Свийте краищата на фолиото и поставете рулото в хладилник да стегне. Направете две такива рула.
8. Когато се охладят, премахнете фолиото и украсете по желание (например с какао или настърган шоколад).